Wednesday, February 22, 2012

wow main gocart kt desaru

salam.entry kali ni,sambung part fza ckp tu kan,petang tu fza main gocart dgn cousin fza,adik fza,dan kawan2 cousin fza,best giler.sorang rm 45.syok.tp lama la main :)so kalau ada sapa2 nk bercuti dkt desaru,pm fza okey:)
meh jom tgk fza main go cart;)


second day at desaru:)

salam.ni sambungan yg kedua.ari kedua..apa lg fza enjoy sgt2,fza suka sgt ambik gmbr tepi pantai.kebetulan ada kwn2 cousin fza tu.lg seronok kn diorang dtg.:)diaorang ni kwn2 cousin fza diorang bakal doctor tau.tp kn tgk diorang pn xmcm doctor mcm atlet je.yela cousin fza ni atlet .:)then after fun kt tepi pantai..ptg tu kotrg main gocart best giler syok tu.sorang rm45.tp lama la main:) tp entry lg satu ye;)sbb ni panjang byk gmbr;)


fza dengan cousin fza:)

say cheese:)
candid :)nk mintak kt budak kecik ni main2


fza tenung apa tu ye.ni la suasana boots bukak jualan2 aunty fza jual:)



ye cik abg mau beli??cik abg nk apa?


Jejaka2 tampan gitu sekali.hahaha
nk jugak budak kecik belakang ni ambik gmbr.


peace:)
oh jgn pikir bkn2 ye.ktorg just kwn je.tet...tp muka amir xleh bela senyum cm tu..hahaha..sepak nk x??hahaha:P
saje pendengki ni budak kecik belakang ni nk menyebok.hehehe:P
fza xmakeup lor...baju ni sgt lawa polka dot even simple but nice;)
ni la cik photographer kte.:)


taken by fza:) menjadi dia lompat just guna camera sony cybershot:)
permulaan mereka menanam sani ni.diorang ni kawan2 cousin fza;)






hahaha.kesian betul sani ..
they make breast oh nooo...
bdk kecik tepi tu dia suka sgt dgn fza.dia ank gerai sebelah aunty fza.kesian dia.dia org sgt susah.but dia rajin sgt tlg org:)



fza sgt happy.next time dtg2 lg ye kwn2 salamah:)

My favourite :)

salam:) emm.korang nk tau x apa makanan favourite fza paling suka sekali.tp fza beli semua ni dgn harga rm2 je..terpulang pada korang nk percaya atau x.tp memang betul rm2 lol:)hehehe.so fza beli byk2.fza just pandang chocolate ni je cabry:)so kalau sapa2 bagi fza  ferrero rocher tu kn..fza xpandang pn.even mahal pn fza xmkn.fza pandang chocolate ni hah...
untunglaa dapat beli ni byk2 rm2 je:)
hehehe

PERCAYA ATAU X TERPULANG PADA ANDA:)

next time nk beli lg.hooray:)

Tuesday, February 21, 2012

first day at desaru long time to go there:)

salam.kali ini entry fza nk cite,fza da lama tak pergi desaru sejak belajar.then skang da abis blajar so ada masa la pergi sana.at the same time fza pergi desaru fza niaga buat lukis  atas keychain ,then tulis desaru.so alhamdulilah ada jugak org beli.tempat fza paling suka sgt,tepi pantai la..mesti semua org sukakan,bile duduk jalan2 kt tepi pantai tu rasa tenang je.udara yg menyegarkan.badan pn jd sihat.:) well,mana sapa tak tau desaru tu kt mana kan,kt johor la.then korang g la search kt google ye mana yg xtau tu.jgn malas nk search tu.hehehe.da apa lagi meh jom tgk gmbr2 fza smpat lg pose tu hah.coi.hahaha:P


gmbr fza paling suka sekali.




jalan2 tepi pantai:)




 baju  ni fza beli,dia mcm butterfly.baju ni limited je.so kalau nk fza wtkn,boleh tempah dgn fza:) baju ni sangt2 lawa.i love this cloth:) yg tukang ambik gmbr fza cantik2 ni adik sedara fza sebelah tu hah,dia sangt pandai ambik gmbr.nama dia serina.just guna camera biasa je,camera sony cybershot;)
                                          yg ni fza ambik:) menjadi diorang lompat.eheheh.cool kn?

cengkerang ni lekat kt kayu2 ni sangat unik kn?still hidup lagi tau.cantik kn?

p/s:desaru sangt best kalau tempat sapa nk pergi bercuti.so kalau sapa2 kwn2 fza nk bercuti tu pm fza okey kt fb fza atau twitter.sgt seronok tau.fza lepas ni kerap pergi sana bile weekends je:)
                                             

first day at desaru long time to go there:)

salam.kali ini entry fza nk cite,fza da lama tak pergi desaru sejak belajar.then skang da abis blajar so ada masa la pergi sana.at the same time fza pergi desaru fza niaga buat lukis  atas keychain ,then tulis desaru.so alhamdulilah ada jugak org beli.tempat fza paling suka sgt,tepi pantai la..mesti semua org sukakan,bile duduk jalan2 kt tepi pantai tu rasa tenang je.udara yg menyegarkan.badan pn jd sihat.:) meh jom tgk gmbr2 fza smpat lg pose tu hah.coi.hahaha:P

Monday, February 20, 2012

hangout with cousin go to ikea

salam.date 12 februari. 2011memories hangout with my lovely cousin go to ikea:)hehe.kali ni entry fza nk cite,fza pergi ikea.oh my favourite places to shopping for home deco :).fza xbeli byk pn sikit2 je.so fza just beli box utk simpan brg2 fza kt bilik tu,beli gunting kain ,then beli meja kecik biasa org putih makan kt katil tu kn.:)meh jom kte tgk gmbr fza kuar dgn cousin fza;) tp fza xdpt nk ambik gmbr kt dlm ikea tu tempt display2 brg2 dia sbb cousin fza nk rushing.nk kerja masa tu yg xsempat.ehehe


before masuk ke ikea sempat lg pose.my style:) cardigan vintage then singlet
maxi skirt;)

 tgk ada duit ke x dlm wallet tu.hehehe

masa utk byr.uncle boleh byrkan sekali x??:P
kotak fza beli.:)hehehe.tp org kirim yg atas tu.bwh nye.fza xsempat nk ambik gmbr.mls pulak nk ambik gmbr kotak fza beli tu;)
my cousin adna,and my younger sister fajrina and cousin dahlia:)

ktorg pos kt tepi cafe garden ni









this one scissors zig zag.my cousin bought it for me from ikea dubai:) bile dpat je gunting ni sgt happy.teramat sgt.hehehe.thanks to dahlia.my lovely cousin:)

gunting kain ni fza pn.ikea jugak,hehehe..fza memang suka sgt ikea..brg2 dia not bad la:)


kata-kata fza:next time nk pergi lagi ikea.shopping:)

Thursday, February 16, 2012

hangout with my cousin go to iKEA:)

salam.kali ni entry ,fza hangout dgn cousin fza and my younger sister pergi ikea.IKEA is the best place for shopping deco home:)korang nk tau x ikea paling tempat fza suka sgt shopping.fza giler ikea oh.hahaha.fza suka beli brg2 utk rumah especially for bilik fza kt rumah tu kn..hehehe.shopping xda la byk sgt.tp beli sikit2 je la.hehe..nk tau apa fza beli kali ni kt ikea,fza beli box,beli tempt mejA kecik,kali ni fza tunjuk sikit je,fza lupa nk ambik gmbr apa yg fza beli tu..then nk bwk balik box tu brg2 tu xmuat sbb kete pek sgt.full.hahaha.

Saturday, February 11, 2012

aktiviti fza apabila fza boring??

salam.:) hye semua,pembaca sekalian,hari ni fza buat apa,setelah berhenti dari training di sk.fza duduk rumah aunty fza kt bangi sebelum balik ke jb next weeks,bila fza da teramat bosan sgt,main fb lama2 boring jugak kn,ngadap cite pn boleh,kalau kat rumah jb tu boleh jugak menjahit,ada mesin kn,tp ni xda.utk mengisi masa lapang fza bila fza boring teramat nk tau x apa kerja fza buat,meh jom tgk:)
ini la aktiviti fza bila fza bosan sgt.main melukis dan mewarna.tp fza lukis pn xbape lawa sgt.hehehe.cartoon.character like me tp opss lupa la nk letak taik lalat kt pp tu,sbb muka fza ada taik lalat .ada satu je kt tepi mata kiri fza.hehehe

sebenarnya ada lg lukisan fza da lukis,tp xcolour lg la..ikut mood jugak kn.nk kena ada feel bru boleh buat :)


p/s:entry nanti tunggu ye fza lukis apa pulak lepas ni:)

Friday, February 10, 2012

Fza suka sgt tgk video ni:)

salam.hari ini fza suka sgt vidoe ni sampai non-stop tgk baby ni.sbb comel sgt.ee.rasa nk cubit2 je.best kalau ada baby cm ni oneday.hahaha:)everywords dia suka ckp no no:)comel kn??
video 

COMEL SGT LAA:) geram :)

Saturday, February 4, 2012

fza selesa pakai dgn kasut crocs??

assalamualaikum.entry  kali ini fza nk cite pasal kasut crocs.seriously,fza memang sgt2 suka pakai kasut crocs,bile jalan2 g shopping mall ke..jalan2 jauh.sgt selesa.favourite kasut fza paling fza suka sgt.tp buat masa ni pakai yg cilok nye la..xmampu nk beli.hehee..xda duit la..ni nanti fza start keje balik,fza nk beli kasut antara salah satu ni.hope oneday tercapai la impian fza nk beli crocs,even mahal sampai beratus2 tp memuaskan,bile kena air kte xyah nk risau dlm kasut kte pakai tu kaki basah kn,sebabnye dia getah,comfortable.selesa bile da dipakai,kasut pn xrosak boleh pakai bertahun2 tau kalau kte jaga dgn baik,tp kan fza pelik nape sebelum ini ada org mempertikaikan lambang buaya tu bile terbalik kn nama allah.tp sebetulnye bile kte padang balik,kte ingt pandang logo itu sebagai buaya je.:)betul x?heee..:)antaranya fza teringin sgt nanti nk beli kasut crocs ini,saiz kaki kasut fza senang je.kecik jee..saiz 5.hehee..xpn kdg2 saiz kasut tu 6.kecik kn.hehe..:)kasut ini semua harga rm200 keatas nk kt rm 300 jugak la kn.hope dpt beli la oneday,selalu nye fza yg mampu beli jenama crocodiles ,sebabnye selesa jugak,fza xmain kasut vincci ke summit ke,sbabnye bile fza pakai kasut brand mcm ni kn,kaki fza sakit oh,bile jalan2,then kasut mcm ni lama2 t xtahan.cepat rosak la,koyak la mcm2 lg.hee:)selalu beli jenama crocodiles dkt jusco tu hah.kt mana2 je.tp cantik la jugak design kasut nye.hee:)
Jom tgk antara salah satu fza teringin nk beli.


Pertama choice fza yg ini.wedges ini sesuai dgn semua dressup:)


kedua,yg ini sesuai untuk g keje pn boleh office kn,g jalan2 pn sesuai jugak,g wedding pn sesuai bile pakai dgn baju kurung


ketiga wedges jugak sesuai untuk semua dressup:)


 Last sekali jeng-jeng2 ini la fza idamkan kasut fza selama ini fza nk:) sesuai jalan2,g wedding pn sesuai.semua la sesuai.heee..hope dpt la fza beli kasut ni.kumpul la duit byk2 ye fza:)..tp kalau ada org nk hadiah kn pn boleh jugak lg best.heee:)

P/s:Hope dapat beli kasut fza nk suatu hari nanti ..work hard fza.ambik tempahan baju byk2..heee:)